Matka kohti visiota "GrIFK Salibandy 2020"

Seuran sääntömääräisessä kokouksessa 2014 esitettiin ja hyväksyttiin GrIFK Salibandyn visio ja strategia vuoteen 2020, ja tällä mandaatilla hallitus on parhaansa mukaan pyrkinyt ottamaan edistysaskelia strategiaa toteuttaakseen. Strategian keskeiset tavoitteet ovat erittäin kunnianhimoisia ja niiden saavuttaminen tällä aikataululla on mahdollista mutta haastavaa. Tavoitellut muutokset ovat merkittäviä suhteessa vuoden 2014 tilanteeseen, eivätkä ole mahdollisia ilman pitkäjänteisiä panostuksia.

Kaudella 2014-2015 hallitus onkin tehnyt ensimmäiset merkittävät strategiset päätöksensä. Seuraan on palkattu valmennuspäällikön tueksi toiminnanjohtaja, oppisopimusopiskelija sekä loppukaudesta mukaan liittynyt ikäluokkavalmentaja. Tarve rekrytoinneille oli erittäin suuri, sillä aiemmat resurssit mahdollistivat vain toiminnan pyörittämisen kädestä-suuhun-periaatteella eikä sen suunnitelmallista kehittämistä. Lisäksi rekrytointien aikataulua tuki yllättävä ja ainutlaatuinen mahdollisuus saada seuraan maan arvostetuinta kärkipään valmennusosaamista Jari ”Jabba” Nissisen muodossa. Nyt sekä seuran valmennuksen käytännön kehittäminen että ammattimaisempien toimintatapojen sisäänajo suunnitelmallisesti mahdollistuu jo tulevalle kaudelle 2015-2016. Paljon on töitä kuitenkin vielä jäljellä tuleville vuosille saavuttaaksemme lopulliset tavoitteemme.

Toiminnan laatua on kuitenkin tarkoitus kehittää siten, ettei harrastuksen hinta seurassa nouse kohtuuttomaksi. Tässä mielessä selvästi suurin mullistus on tapahtumassa tulevalle kaudelle joukkueiden toimintamaksun muodossa. Muutos ei ole vähäpätöinen verrattuna aiempiin seuran perimiin maksuihin. Toisaalta kustannustasomme pysyy myös toimintamaksun jälkeen kohtuullisella tasolla mihin tahansa vaihtoehtoon verrattuna.

GrIFK Salibandyn tarkoituksena ei ole olla halvin, vaan tarjota eniten vastinetta rahalle. Tämä tarkoittaa käytännössä erittäin laadukasta toimintaa kaikilla osa-alueilla kestävällä kustannustasolla, jolla seuran talous samalla säilyy vakavaraisena. Haluamme, että GrIFK Salibandy on tulevaisuudessakin hinnaltaan kilpailukykyinen vaihtoehto, jossa valmennus, olosuhteet ja muu toimintaympäristö ovat parasta mahdollista luokkaa.