Vihreä pelaajapolku

Pelaajapolku.jpg

Strategiassamme ja toimihenkilöidemme tehtäväkuvauksessa viitataan usein ”pelaajapolkuun”. Mitä se käytännössä seurassamme tarkoittaa? Miksi se on tärkeää? Mitä seuran päätoimiset työntekijät käytännössä tekevät sen eteen?

GrIFK Salibandyn pelaajapolun perusajatuksena on tarjota jokaiselle pelaajalle mahdollisuus harrastaa salibandyä omalla tasollaan sekä kehittyä haluamalleen tasolle. Pelaajapolussa tarjotaan kilpailullisia tavoitteita ja harrastamismahdollisuuksia rinnakkain kaikissa ikäluokissa, pitäen siirtymismahdollisuus tasolta toiselle avoimena. Huippu-urheiluvaiheeseessa poikien pelaajapolku yhdistyy Esport Oilersin kanssa (kuvassa) mahdollistaen pelaajien nousemisen aina liigaan asti. 

GrIFK Pelaajapolulla kasvatetaan ajattelevia, mutta itsenäisiä joukkueurheilijoita. Jokaisessa ikäryhmässä on harjoitteluun liittyvät painotettavat teemat jotka korreloivat pelaajien kehitysasteeseen. Tämän ”vihreän linjan” avulla pelaajat harjoittelevat systemaattisesti oikeita asioita, oikeassa iässä, omaksuakseen granilaisen peli-identiteetin. Tämä tapa auttaa myös pelaajien liikuttamisessa ikäluokkien välillä, jokaisessa ikäluokassa tiedetään mitä edellisessä ikäluokassa on tehty ja parhaillaan tehdään, mikä helpottaa myös pelaajan oloa kun hän tietää, että joukkueet pelaavat samaa peliä. Silloin pelaaja voi keskittyä vain ja ainoastaan omaan peliin, kiinnittämättä sen enempää huomiota pelitapaan koska se tulee selkärangasta. Hyökkäyspelin ideologiaa kuvaa parhaiten sana rajoittamaton, pelaajista pyritään kasvattamaan vaihtuviin pelitilanteisiin nopeasti ja asianmukaisesti reagoivia, monipuolisia pelaajia. Puolustuspelissä joukkueet ovat aktiivisia ja enemmän järjestäytyneitä kuin hyökkäyspelaamisessa. Pelaajien kanssa keskustellaan kahdesti kaudessa; tavoitteista, tuntemuksista, peleistä ja sosiaalisista suhteista. 

Pelaajapolkuun liittyy kiinteästi myös valmentajapolku, minkä vuoksi seura panostaa jatkossakin voimakkaasti valmentajiensa koulutukseen ja vuoropuheluun. Ikäluokkiin rakennetaan harjoitteluteemoilla jatkumo, joka vie pelaajan aina kerhoista aikuisjoukkueisiin asti. Ikäluokilla on vastuuvetäjien lisäksi mentorit, jotka valvovat suunnitelman toteutumista. Valmentajat tekevät tiivistä yhteistyötä ja nostavat hyvin pelanneita pelaajia vanhempiin ikäluokkiin ja antavat heille lisähaasteita harjoituksissa ja peleissä.