Granin tarina - lyhyt oppimäärä

GrIFK Salibandy on lähtenyt liikkeelle muutaman juniori-ikäluokan ja aikuisjoukkueen löyhänä yhteenliittymänä. Vuosien varrella joukkueiden määrä on pikkuhiljaa tasaisesti lisääntynyt siten, että vuonna 2010 lähes jokaisessa ikäluokassa oli jonkinlaista toimintaa. Toiminnan taso oli vaihtelevaa joukkueiden ollessa hyvin itsenäisiä yksiköitä, jotka suunnittelivat omaa toimintaansa kausi kerrallaan. Sidos seuraan oli lähinnä vihreä pelipaita ja harjoitusvuorot, jotka joukkueille vuosittain jaettiin.

Kasvaneen seuran toimintaa lähdettiin ensimmäistä kertaa toden teolla kehittämään 2008-09, jolloin GrIFK osallistui Suomen salibandyliiton (SSBL) ensimmäiseen seurakehittymisohjelmaan. Kehittymisohjelmaa noudattaen seuraan palkattiin ensimmäinen päätoiminen työntekijä, nuorisovalmennuspäällikkö, vuonna 2011.

Vuosien hillityn kasvun jälkeen jäsen- ja joukkuemäärä alkoi jyrkästi kasvaa. Myös monien joukkueiden toiminta sai uutta nostetta, ja kehitystä toiminnan tasossa alkoi monilta osin myös olla havaittavissa. Joukkueissa oli jo tuolloin uskomattoman hienoa työtä tekeviä toimihenkilöitä, jotka pyörittivät ansiokkaasti päivittäistä toimintaa, aivan kuten nytkin. Seuran omasta, järjestelmällisestä pelaajapolusta ja toimintakulttuurista ei kuitenkin voinut vielä puhua, joukkueiden toimiessa edelleen omina pieninä seuroinaan seuran sisällä.

Vahvan kasvun myötä kävi pian selväksi, että GrIFK Salibandyn on tarkemmin määriteltävä mihin seuran toiminnassa tähdätään ja alkaa tavoitella tuota visiota – mikä ikinä se olisikaan – aiempaa tavoitteellisemmin, ammattimaisemmin ja suunnitellummin. Seura osallistui uudemman kerran SSBL:n seurakehittymisohjelmaan 2013-2014. Sen osana hallitus työsti uutta strategiaa tarkoituksenaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin seuran jäsenten erilaiset tarpeet. Keväällä 2014 uusi strategia ja visio oli valmis esiteltäväksi jäsenistölle vuosikokouksessa.